A héten 56 településen irtják a szúnyogokat

Ezen a héten csak a földről, autóról permeteznek, ha az időjárás levehetővé teszi.


A héten a tervek szerint 56 településen és öt budapesti kerületben, 17 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat – tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint ezen a héten csak a földről, autóról permeteznek, ha az időjárás levehetővé teszi.

A Duna áradását követő szúnyoginvázió a legtöbb térségben mostanra visszaszorult. Az elmúlt hetekben biológiai lárvagyérítéssel, majd a kifejlett szúnyogok elleni védekezéssel folyamatosan csökkentették a szúnyogok számát a szakemberek, aminek eredményeképpen elviselhetetlen mértékű ártalom sehol sem alakult ki – írták.

A héten pótolják a múlt héten elmaradt intézkedéseket. A nemzeti ünnepen, augusztus 20-án sehol sem folyt szúnyoggyérítés az országban. Múlt hétfőn a hőség miatt nem lehetett elvégezni több Duna-menti településen a légi kémiai gyérítést, ezt követően pedig az esős, szeles időjárás akadályozta több helyen is a hatékony beavatkozást.

Az, hogy melyik napon, milyen eljárással és hol dolgoznak a szakemberek, a www.katasztrofavedelem.hu/43/heti-programok oldalon olvasható.

Kiemelt kép forrása: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Szerző: MTI
Forrás: ma.hu

Megosztás
Kategória: Hírek