Felhívás hivatásos halőri állás betöltésére

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőri szolgálata pályázatot hirdet hivatásos halőri állás betöltésére. Leendő kollégájukat a Keszthely-Fonyód közötti Balaton-part és a Kis-Balaton területén ellátandó szolgálatra keresik, ezért a térségben lakó jelentkezőt várják.


A feladat:

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatásos halőrei feladatukat a szolgálati körzetükként kijelölt vízterületek partján és a vízterületeken végzik. Munkájuk a vízterületek változásainak figyelemmel kísérése, a horgászattal és a halászattal kapcsolatos törvényi és horgászrendi előírások ellenőrzése és betartatása. Szabályszegések esetén a szükséges eljárások kezdeményezése, a feljelentések alapjául szolgáló jegyzőkönyvek elkészítése, vagy a büntető eljárások során a közreműködés a rendőrségi eljárásokban. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai igény szerint segítséget és tájékoztatást nyújtanak a Társaság kezelésében lévő vízterületekre érkező horgászoknak. Közreműködnek a Társaság halgazdálkodási munkáiban, haltelepítések lebonyolításában, havária események esetén a károk elhárításában.

A hivatásos halőrök a rendészeti feladatokat ellátó személyek csoportjába tartoznak, a munkájuk ellátáshoz a képesítő vizsgákat le kell tenniük.

Kit is várnak csapatukba?

Olyan munkatársat keresnek, aki elmúlt 18 éves, büntetlen előéletű, érettségivel és alapos horgászati ismeretekkel rendelkezik. Fontos, hogy szeresse a szabadban és minden napszakban végzett munkát, jó kommunikációs képességgel rendelkezzen, egészségi és fizikai állapota is megfeleljen a munkára. Jól tudja kezelni az ellenőrzések során esetlegesen kialakuló konfliktus helyzeteket, illetve nyugodtan viselje a hosszabb ideig helyben tartózkodást. Mivel a munkáját vízparton és vízen végzi, tudjon úszni, ne legyen tőle idegen a hajók használata és szerezze meg a munkához szükséges motorcsónakok vezetéséhez szükséges engedélyt. Rendelkezzen B kategóriás jogosítvánnyal a szolgálati gépjárművek vezetéséhez. Készség szinten legyen képes az „okostelefon” kezelésére, mert az engedélyek ellenőrzése annak segítségével történik, illetve a szolgálati kapcsolattartás fontos része szóban és írásban.

Tehát az elvárások:

–          nagykorú, cselekvőképes, büntetlen előéletű, a 2012. évi CXX. törvény 5.§ (1-3) bekezdésében foglaltak szerint

–          érettségivel, legalább B kategóriás jogosítvánnyal és horgászengedéllyel rendelkező

Ami előnyt jelent:

–          rendészeti feladatellátásban szerzett gyakorlat, esetleg hivatásos halőri munkára jogosító vizsgák megléte

–          hivatásos hajóvezetői engedély

–          nyelvismeret

Amennyiben a betöltendő munkakör elnyerte a tetszését, úgy fényképes önéletrajzát egy bemutatkozó levéllel együtt küldje a halorzes@balatonihal.hu címre! Akit megfelelőnek találnak, azt természetesen személyes találkozón is szeretnék megismerni. Esetleges kérdéseivel munkaidőben Havranek Mihály halőrzési vezetőt keresheti a +36 (30) 956-3888-as telefonszámon.

Forrás & fotó: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek