Balatoni halőrzési beszámoló 2021. augusztus

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. az alábbiakban osztja meg az augusztus folyamán szerzett halőrzési tapasztalatait.


Igazi nyári hónapon vagyunk túl, rengeteg boldogan nyaraló vendég, ilyenkor kevés hely jut a horgászoknak. A meleg partmenti vizekben kevés volt a fogás, így is 34 alkalommal tettük feljelentést horgászati szabályszegés miatt. 

A szabályszegések száma az előző hónaphoz (57) képest ismét csökkent, augusztusban 34 alkalommal készítettünk feljelentést szabályszegő horgászokról. Engedély nélkül tizenegy ember kezdett horgászni, akik közül egy horgász ezt már a fennálló eltiltása ellenére tette. Érvényes területi jegy nélkül nyolcan horgásztak, közülük heten behúztak arra jogosító területi jegy nélkül. Érdekes, hogy a behúzós horgászok közül hárman más egyéb szabályszegést is elkövettek egy időben.

A fogási napló vezetésének szabályait négyen sértették meg. Hatan horgásztak egyszerre három horgászbottal, egy horgász egyszerre négy bottal és egy turista horgászjegyes pedig két horgászbottal. Őrizetlenül két horgász hagyta a felszereléseket. Egy ember tartott meg méreten aluli halat, valamint egy horgász a felső méretkorlátozást sértette meg. Összesen öt horgász követett el egy időben több szabályszegést is.”

02
03
04
05
02 03 04 05

Forrás & fotók: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek