Példás büntetést kaptak a kapitális harcsát kifogó, majd azt egy étteremnek eladásra kínáló tiszai orvhalászok

Ahogy arról a peca.hu január 24-én, az eset másnapján, a police.hu nyomán beszámolt, 2021. január 23-án 13 óra körül két férfi Kiskörénél, a Tisza folyón csónakból horgászva egy 56,5 kg súlyú, 212 cm hosszú szürkeharcsát fogott ki, amit a fogást követően telefonon eladásra kínálták egy halétteremnek. Az esetben a Tiszafüredi Járásbíróság meghozta az ítélet, melyet az alábbiakban adunk közre:


„A Tiszafüredi Járásbíróság orvhalászat és társtettesként, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt 1 év – végrehajtásában 2 évre – felfüggesztett fogházra ítélte és 2 évre kitiltotta a Tisza-folyó csaknem 140 km-es szakaszáról, azt a büntetett előéletű, a történtek idején állami horgászjeggyel és területi jeggyel is rendelkező horgászt, aki a sógorával, az ügy II. rendű vádlottjával 2021. január 23-án délután Tiszabura külterületén, a Tiszán egy motorcsónakból, törvényben tiltott, ún. gereblyéző módszerrel kifogott egy több mint két méter hosszú, csaknem 60 kg-os szürkeharcsát. 

A halat közösen, az egyik poroszlói halászcsárdában próbálták eladni, de ezt, a helyszínre kiérkező rendőrök megakadályozták, és a csaknem 150 ezer forint értékű zsákmányt lefoglalták. 

Az ügy büntetlen előéletű II. rendű vádlottjával szemben, aki előbb a csónakban ülve figyelt, hogy le ne bukjon társa, majd a kapitális harcsa partra vonszolásában és elszállításában is segédkezett, bűnsegédként elkövetett orvhalászat és társtettesként, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt 240 ezer Ft pénzbüntetést szabott ki a bíróság. 

Szolnok, 2021. szeptember 21.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztály”

A kiemelt kép illusztráció
Forrás: birosag.hu

Megosztás
Kategória: Hírek