Csapóhorog használatán értek tetten két férfit a Hajdú-Bihar megyei Szövetség halőrőrei

A Hajdú – Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének hivatásos halőrei a Keleti – főcsatorna III-as szakaszán általános ellenőrzés során a Derecskét – Földessel összekötő híd közelében több csapóhorgot találtak. Egy pár napos megfigyelést követően 2021. november 18 -án az esti órákban a csapóhorgoknál megjelent két fiatalember. A férfiak leellenőrizték az általuk kihelyezett szerelékeket, melyeken csali halak voltak elhelyezve. Ezt a folyamatot már nem tudták befejezni, mert a halőrök rajtuk ütöttek. A férfiak eleinte tagadták, hogy közük lenne a tiltott eszközökhöz, „Ők csak pergetni jöttek” ehhez igen különleges módszert választottak, ugyanis a gumihalakon kívül vödörben élő csalihalat is hoztak magukkal. Ezek a halak mid fajtában, mind méretben megegyeztek a csapóhorgokon lévő halakkal.

A rendőrség megérkezését követően, a halőrök még más bizonyítékot is feltártak, melyek az elkövetőket beismerő vallomás megtételére ösztönözték. A férfiak orvhalászat vétsége gyanújával előállításra kerültek.

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége kéri a Tisztelt Horgászokat, ha tiltott eszközt találnak, ne vegyék ki azokat a vízből, azonnal tegyenek bejelentést a halőröknek!

Forrás & fotó: Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége
(hajdu-horgasz.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek