Még nem megfelelő a jégvastagság a Látóképi Horgásztavon sem

Akkor megfelelő a horgászatra a jég vastagsága, ha eléri, vagy meghaladja a 10 cm-ert. A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége az alábbiakban hívja fel horgásztársai figyelmét arra, hogy éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, nem megfelelő jégvastagság esetén TILOS a jégen tartózkodni.

Hiába alakult ki egybefüggő jégréteg a Látóképi horgásztavon, a jégvastagság egyenletlen 4- és 8 cm közötti, így a jégen való közlekedés, tartózkodás, sportolás életveszélyes. A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége felhívja a léken horgászók figyelmét arra, hogy csak kellő szilárdságú, nem olvadt és nem rianó jégre menjenek.

Amennyiben mégis bekövetkezik a baj és jeges vízbe szakadt személyt kell kimenteni fontos, hogy a vizes ruházatától meg kell őt szabadítani, fokozatosan próbáljuk felmelegíteni, hogy a vérkeringése normalizálódjon, majd ezt követően vigyük melegebb helyre. Ilyen esetben a jeges vízbe esett személyt orvosi ellátásban kell részesíteni.    

Lékhorgászat alkalmával elengedhetetlenül fontos, hogy a helyszín elhagyása előtt náddal jelöljük meg a léket.

A 46/2001. (XII.27) BM rendelet a szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályairól rendelkezik.

Ha bármilyen jéggel kapcsolatos veszélyhelyzetet észlelnek (beszakadás, süllyedés stb.) azonnal hívják a 112-es segélyhívót!

Mindannyiunk érdeke, hogy előzzük meg a jéggel kapcsolatos baleseteket!

Forrás & fotó: Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége

Megosztás
Kategória: Hírek