Egy hét maradt „kifogni” a legjobb halas étkeket

Még bő egy hétig várja az alsó- és felső tagozatos gyerekek legkedveltebb halas fogásait a „A HAL, MINT ÉTEL” elnevezésű kreatív fotópályázatán a Nébih. A játékos versennyel, amelyre kizárólag pedagógusok nevezhetik a gyerekeket, a Halak napjára, egyúttal a halfogyasztás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a hatóság.


A közelgő Halak napja alkalmából „A hal, mint étel” címmel kreatív fotópályázatot hirdetett a Nébih Állami Halőri Szolgálata. A tavalyi nagy sikert arató rajzpályázat után, idén a halfogyasztás népszerűsítése a cél. A versenyben általános iskolás diákoktól olyan fotókat várnak a hivatal szakemberei, amelyen otthon, az alkotók által (esetleg szülői segítséggel), halból készült ételek szerepelnek. A képek mellett a bírálók az étel elkészítésére, receptjére is kíváncsiak, továbbá arra a kérdésre is választ várnak, hogy miért együnk halat.

A pályaműveket két korosztálytól, alsó- és felső tagozatos diákoktól várják a Nébih halőrei, legkésőbb 2022. március 11-ig. Fontos, hogy a tanulókat kizárólag pedagógusaik nevezhetik a versenyre! A részletes pályázati kiírás és a további tudnivalók a nebihoktatas.hu honlapon, a „Kreatív Fotópályázat 2022” menüpontban olvashatók.

A fotópályázat eredményhirdetésére március 20-a, a Halak napja után kerül sor.

Forrás: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Megosztás
Kategória: Hírek