Szemétgyűjtés Orfűn

Az Orfűért Közalapítvány, Orfű település belterületén tavaszi nagytakarítást szervez. A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége ezen rendezvényhez kapcsolódva a Pécsi tó partjának megtisztítás tűzte ki célul. Sajnos a program munkanapra esik, de remélhetőleg sok horgász részt tud venni a szemétgyűjtésen. A részletek a Közalapítvány alábbi kiírásában olvashatóak, találkozó 2022. március 26-án a Faluház előtt 09 órakor.
„Az Orfűért Közalapítvány 2022. évben is a település tisztaságának biztosítását tekinti fő feladatának. Az egyik közösségi munkát 2022.03.26-án szombatra tervezzük. Ezt a napot már 2021 év végén lefoglaltuk a rendezvény naptárunkban és év elején láttuk, hogy munkanap lett, ezért egész naposra tervezzük, hogy ki-ki mikor tud vegyen részt a legnagyobb közösségi megmozdulásunkon.  Ezen a napon egy tavaszi nagytakarítás lesz, melynek keretében az Orfűre vezető utak mellett és a település belterületi útjai mellett összegyűjtenénk a szemetet (zsákot és kesztyűt mindenkinek biztosítunk).
 A gyülekezés a Faluház előtt 09 órától egészen 16 óráig tart. Itt a megjelentek számától függően felosztjuk a területet melyet megtakarítunk a télen elhagyott hulladéktól, majd 13 órától visszaérkezve (vagy indulás előtt) mindenkit vendégül látunk egy üdítőre, sörre és egy kis harapni valóra a Medvehagyma háznál. A vendéglátáshoz a Rácz tanya Vendéglő felajánlott egy hasított sertést, melyet Murányi Zoli és csapata készít el a szemét szedésből megjött, vagy induló csapatoknak. A szemét gyűjtésen kívül a napnak közösség építő szerepet is szánunk.
Kérem, segítse munkámat az egyesületén belüli mozgósítással!”

Kérjük a horgásztársakat minél többen vegyenek részt a takarításon!

Forrás & fotó: Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége
(www.hebmesz.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek