Tilalom alatt kifogott, majd ellopott pontyot juttattak vissza élőhelyére a rendőrök és a halőrök

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon – tilalom idején – kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.


Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Emődi Rendőrőrse egy 27 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2022. május 14-én 18 óra körül Nyékládházán, a Gólem tónál kifogott egy majd, 12 kilogramm súlyú pontyot – amire 2022. május 2-től 31-ig horgászati tilalom van –. A férfi a halat nem engedte vissza a vízbe, hanem kocsija rakterébe tette, hogy hazavigye az 50 ezer forint értéket meghaladó uszonyost.

A halőrök azonban már figyelték a férfit, így a hal eltulajdonítása után értesítették a rendőröket. Az Emődi Rendőrőrs munkatársai a megadott információk alapján ellenőrizték a horgászt, aki azonnal beismerte a tettét. A járőrök előállították az emődi férfit, akit a rendőrőrsön gyanúsítottként hallgattak ki. Mindeközben a halőrök visszaengedték a pontyot a tóba.

Forrás & fotók: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
(police.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek