Próbára bocsátást javasolt az ügyészség a csapóhorgos orvhorgásszal szemben

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség orvhalászat vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki csapóhoroggal akart halat fogni Hajdúnánás környékén.

A vádlott a Keleti-főcsatorna egyik stégjén elhelyezett egy csapóhorognak nevezett halászati eszközt, amit a stég lábához erősített, majd a vízben hagyta. A férfi 2022. április 12-én délután visszament azért, hogy ellenőrizze a horgot, amire újabb csalit tett, és visszadobta a vízbe. Miközben a csapóhorgot igazgatta, észrevette a csatorna túloldalán lévő halőröket, ezért meg akarta semmisíteni az eszközt. Mivel ez nem sikerült, a férfi sietve távozott a helyszínről.

A jogszabályok értelmében a vádlott által használt csapóhorog tiltott halfogási eszköznek minősül, amit a nyomozást végző Hajdúnánási Rendőrkapitányság rendőrei lefoglaltak.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét beismerő elkövetővel szemben orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, a tiltott eszközt pedig kobozza el.

Kiemelt kép: police.hu
Forrás: ugyeszseg.hu

Megosztás
Kategória: Hírek