Több mint tíz horgásztó száradt ki Baranya megyében

Baranya megyében több mint tíz horgásztó kiszáradt, a helyi horgászegyesület jelenleg nem tud megoldást a problémára – írja az Időkép.

Bicsérd központjában a tavat tápláló vízfolyás több mint 10 kilométeres szakaszon teljesen kiszáradt, két éve nem pótolta a tó vizét. Kistapolcán sem jobb a helyzet, ott egy korábban másfél méter mély horgásztó száradt ki.

A környéken mind a csapadék, mind a talajban tárolt vízmennyiség csökkenése felelős a kiszáradásért – közölte a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. Bár az utóbbi időben tapasztalhattunk heves esőzést, de az igazgatóság szerint ez az intenzív, rövid, lokális csapadék nem pótolja a már meglévő hiányt.

Nemcsak Baranya megyében, hanem országos szinten is probléma a kevés csapadék és a tavak kiszáradása. Nemrégen egy Debrecen melletti kedvelt kirándulóhely, a Vekerli-tó száradt ki. De múlt héten Szolnoknál is rekordalacsonyan volt a Tisza vízszintje.

A csapadékhiány annyira súlyos szerte az országban, hogy még Orbán Viktor miniszterelnök is a jelenlegi legfontosabb kihívások között említette az aszályt.

Kiemelt kép: Időkép
Szerző: Halász Nikolett
Forrás: telex.hu

Megosztás
Kategória: Hírek