Fizetéskiegészítés céljából 18 db horgászbotot lopott korábbi munkáltatójától egy férfi

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki korábbi munkáltatójától lopta el az értékeit.

A vádlott korábban alkalomszerűen dolgozott a sértettnél és a berettyóújfalui házában is járt, így tudta, hogy a férfi a melléképületben értékes horgászfelszerelést tárol. Mivel a vádlott nem volt megelégedve a számára kifizetett pénzzel, elhatározta, hogy ellopja a felszerelést.

2022. február 5-én 23 óra körül a vádlott a kerítésen átmászott a sértett udvarára és a melléképületből ellopott 18 darab, különböző márkájú és típusú horgászbotot és spiccbotot. A férfi a cselekményével összesen 131.000 forint kárt okozott a sértettnek, ami teljes egészében megtérült, ugyanis a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság valamennyi botot lefoglalta és visszaadta a sértettnek.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben magánlaksértés bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Fotók: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság (police.hu)
Forrás: Berettyóújfalui Járási Ügyészség (ugyeszseg.hu)

Megosztás
Kategória: Hírek