Kotrási munkálatok a Tisza-tóban

Az „Árvízi biztonság növelése a Közép-Tisza völgyben” elnevezésű projekt keretében a Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciójára is sor kerül. Ennek részeként a fővállalkozó Kötiviép’B Kft. augusztus 16-tól szeptember 22-ig elvégezte a hullámverés elleni kőmű helyreállítását és pótlását a sarudi szakaszon, a Tisza folyó jobb part 142+600-147+000 töltéskilométer szelvények közötti munkaterületen, a rekonstrukcióval érintett partvédelmi művek fölé belógó fák gallyazása is megtörtént a későbbi biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése érdekében.

A társaság hidromechanizációs kotrást végzett a Kiskörei hajzsilip felvízi várakozó terében, valamint előkészítette a Kis-Tisza alsó bekötésének kotrását.
A cég tájékoztatása szerint a következő időszakban a természetvédelmi engedély birtokában folytatja a hidromechanizációs kotrást a Kiskörei hajózsilip felvízi várakozó terében, valamint a Téli kikötő bejáratában, ezt követően pedig a Kis-Tisza alsó bekötés 0+000-0+300 szelvények közötti szakaszon is megkezdi a kotrást. A korábbi Komplex Tisza-tó projekt folytatásaként ugyancsak indul a Kis-Tisza hidromechanizációs kotrása a Poroszlói szakaszon, valamint  a IV. öblítő (0+000 – 1+754) kotrását is megkezdi a Kötiviép’B Kft. Októberben – megfelelő körülmények esetén – a Kisfüredi fok kotrását és a kőmunkák megkezdését is tervezik.

A kiemelt kép illusztráció (forrás: KÖTIVIÉP’B Kft.)
Szerző: Laczi Zoltán
Forrás: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Megosztás
Kategória: Hírek