Békésen kárászozott a polgári orvhalász, aztán megjelentek a rendőrök

Pénzbüntetést kaphat.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a vádlott ellen, aki több kilogramm kárászt fogott ki egy halastóból – közölte a megyei főügyészség.

A vád szerint a polgári férfi idén június 30-án 22 óra körül megjelent a sértett halgazdaság Folyás külterületén lévő egyik halastavánál,

ahol halászhálóval kifogott közel 11 kilónyi kárászt. A halat egy tápos zsákban tárolta, de a helyszínen a Hajdúnánási Rendőrkapitányság járőrei tetten érték.

A vádlott halászati szerződéssel, illetve halászati hatóság által kiadott halászati vagy horgászati igazolvánnyal, illetve területi engedéllyel nem rendelkezett, ezért a fenti időpontban jogosulatlanul fogott ki halat a halastóból – mutat rá az ügyészségi közlemény.

Hozzáteszik: a férfi több mint 13 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amely azonban megtérült, mivel a 30 db kárászt a mérlegelést követően visszaengedték a halastóba.

Az ügyben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság nyomozott.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, és az elkövetés eszközéül használt halászhálót kobozza el.

A kiemelt kép illusztráció (forrása: Shutterstock)
Forrás: haon.hu

Megosztás
Kategória: Hírek