Bronzérmek hétvégéje – Újabb magyar sikerek, ezúttal a feeder és a csónakos pergető horgász világbajnokságokon

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye

Belgiumban, Kinrooi mellett, a Maasvissers-víztározón rendezte meg a Nemzetközi Édesvízi Horgász Szövetség a XI. Feeder Horgász Világbajnokságot, amely október 9-én, vasárnap ért véget. Ugyanezen a hétvégén, de egy nappal korábbi befejezéssel a XXIII. Csónakos Pergető Horgász Világbajnokságon, Csehországban, a Slapy-víztározón is szerepelt a magyar válogatott, hogy a pandémia miatt elmaradt két világbajnokság után, végre újból hajóba szállva megküzdhessenek a dobogós helyekért.

A feeder horgászat ma a legnépszerűbb horgászati módszer, így az országos bajnokság is egyre növekvő létszámmal kerül megrendezésre. A magyar nemzeti válogatott keretből ezúttal hat versenyző képviselte a hazai feeder mezőnyt, számos világbajnoki és magyar bajnoki eredménnyel a hátuk mögött. A világbajnokságon a 23 nemzet válogatottját felvonultató mezőnyben nagy csatában nagyon szoros eredmények születtek. Magyarország végül a harmadik helyen végzett 74,5 ponttal, a 73 pontos angol és a világbajnoki címet 71 ponttal megszerző szerb válogatott mögött. A csapat tagjai: Szénási Béla kapitány, Walter Tamás másodkapitány, Polyák Csaba csapatvezető; Arató Soma Gergely, Bakó Péter, Erdei Attila Csaba, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Vidó Ferenc versenyzők; Borda Zsolt, Katona Ildikó, Lipák András, Simon Zoltán, Szabó Bence, Wellner Gábor segítők. A magyar feeder csapat ezzel az újabb dobogós helyezéssel megelőzte a világranglistán Hollandiát és Anglia mögött már a második helyre zárkózott fel.

Csehországban, a XXIII. Csónakos Pergető Horgász Világbajnokságon Magyarország csapata Mészöly Sándor kapitány, Varga Pál másodkapitány, Rigó Alex csapatvezető; Bosánszky Péter Márk, Gégény Viktor, Enzsöl Gábor, Mérten András, Deák Ferenc, Hipszki Róbert versenyzők összetételben 65 ponttal szintén bronzérmet szerzett, a 42 pontos litván és a világbajnok 31 pontos észt csapat mögött.
A világbajnokságon most olyan nemzeteket sikerült magunk mögé utasítani, akik a csónakos pergető szakágban rendre a dobogón végeznek. A legutóbb 2019-ben, a Dél-afrikai Köztársaságban megszerzett világbajnoki ezüstérem után így most újból egy szép érem csilloghatott a magyar csapat tagjai nyakában.

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a „Magyar Csapat” szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner szervezeteinek és cégeinek a támogatását, a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét. Minden élsportoló versenyzőnek és sportvezetőnek gratulálunk az emlékezetes eredményekhez!

MOHOSZ Elnöksége
Budapest, 2022. október 10.

MOHOSZ – A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!

Forrás: Magyar Országos Horgász Szövetség

Megosztás
Kategória: Hírek