Általános ellenőrzési akció a Hajdú-Bihar megyei Szövetség vizein

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség vizein általános ellenőrzési akciót tartott a halőri szolgálat 2022.10.08-án.
A 6 fő hivatásos halőrt segítette Hajdúböszörmény mezőőri szolgálata, a Tiszavasvári mezőőri szolgálat és a társadalmi halőrök is. A horgászok találkozhattak a Joker névre hallgató szolgálati munkavizsgával rendelkező belga juhászkutyával is.

A jó időt kihasználva sok horgász látogatott ki a vizek partjára. A békés halak táplálkozási kedve nem mindenütt segítette a horgászok aktív pihenését. A hétvégén már szép számban voltak jelen a pergető horgászok is. Ők több fogott halról tudtak már beszámolni, habár túlnyomó részt a fogható méret alatti ragadozók akadtak horogra. Egyértelműen látszott, hogy a ragadozó horgászok időszaka következik.

Az ellenőrzések során a halőrök és segítőik 170 főt ellenőriztek, 1 főt figyelmeztettek és 7 fő ellen kezdeményeztek szabálysértési eljárást. A hétvégén a méreten aluli halak megtartása adta a feljelentések többségét, de volt engedély nélküli horgász és a megengedettnél több bottal horgászó személy is.
A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége kéri a horgászokat, ha tiltott halászeszközt találnak, ne vegyék azt ki, értesítsék a halőreiket.

Forrás & fotó: Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége

Megosztás
Kategória: Hírek