Ennek sokan nem fognak örülni: drágulnak a horgászengedélyek

30 százalékkal emelkedik a horgászengedélyek ára. A minden horgász számára kötelező állami horgászjegy ára ennél is nagyobb mértékben drágul, 6300 helyett 11000 forintba kerül majd januártól.


A Nógrád megyei Szécsényhez közeli tavon még jó a kapás, a horgászok szerint még megéri kiülni a partra. Arról, hogy emelkedik ennek a hobbinak az ára, mindenki hallott.

A helyi egyesület vezetője szerint kikerülhetetlen az áremelés. „Az elmúlt egy évben a pontynak az ára 70 százalékkal megnövekedett. Úgy gondolom, hogy az egyesületek is fognak igazodni ehhez az áremelkedéshez mindenképpen. Egy 20 és 30 százalék közötti áremelkedésre kell számítani” – mondta Híradónknak Szajkó Viktor.

Zala megyében sem fogadták örömmel a drágulásról érkező híreket a helyiek. „Nem fog kedvező visszhangot kiváltani a tagjainkból, a vendéghorgászainkból, hogy ilyen áremelések lesznek” – fogalmazott Adorján Jenő a Zalaszentmihályi HE elnöke.

Az ország összes taván emelkednek majd a költségek, pedig már most sem olcsó ez a hobbi.

Az országos szövetség főigazgatója szerint összességében majdnem megduplázódnak az állam által elkért díjak.  „Arra volt szükség, hogy különböző díjtételeknél hajtsunk végre különböző mértékű emeléseket. Az állami, illetve a szövetségi díjak összessége az 6300 forintról 11 ezer forintra emelkedik” – mondta Dérer István.

Ez az emelés nem érinti a gyerekeket, a fogyatékkal élőket és a 70 évnél idősebb horgászokat. Ők továbbra is díjmentességet élveznek.

Forrás & fotó: atv.hu

Megosztás
Kategória: Hírek