Bajba jutott a sűrű ködben egy horgász a Balatonon

Vasárnap este 21 óra magasságában érkezett bejelentés a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatához, miszerint a Balatonlelle Virág Strand előtti vízterületen egy horgász a leszálló köd miatt került veszélybe.

A szervezet Facebook-posztja szerint a horgász egy Kalóz típusú kisméretű vitorlással ment ki horgászni és a leszálló köd miatt nem tudott visszatérni a kiindulási kikötőjébe.

A BalatonHelp segélykérő alkalmazás használatával sikerült beazonosítani a horgász tartózkodásának pontos helyét. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) ügyelete azonnal felvette a kapcsolatot a BL Yachtclub & Apartments vezetőjével Tóth Balázzsal, aki a VMSZ tagja, hogy a kikötőjében állomásozó, egész évben hajózó, radarral és navigációs műszerekkel felszerelt LUSZI motoros hajóval és a készenlétben lévő kollégákkal kezdjék meg a horgász felkutatását.

A VMSZ szolgálatvezetője egyeztetett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletesével, hogy a LUSZI motoros hajó és személyzete a kutatást megkezdik. A BalatonHelp applikáció által nyújtott pontos adatoknak köszönhetően, a kutatóhajó műszerei segítségével a horgászt sikerült késlekedés nélkül fellelni, azt követően jó állapotban átvették a LUSZI motoros fedélzetére

– írták.

A mentést vezető Tóth Balázs hajóvezető döbbenten számolt be arról, hogy a horgász alapfelszereléséből hiányzott a mentőmellény, így azt nem is viselte.

Ezúton is kérik a tavon tartózkodókat, hogy kellő felkészültséggel, megfelelő eszközökkel és okos telefonra előre letöltött BalatonHelp alkalmazással szálljanak vízre.

Kiemelt kép forrása: VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE facebook
Szerző: Vaskor Máté
Forrás: 24.hu

Megosztás
Kategória: Hírek