Adventi aranyak a dél-afrikai nyárból – a MOHOSZ közleménye

Idén a Dél-Afrikai Köztársaságban, Mokopane mellett, a Nyl Biodiversity Dam vízterületen került megrendezésre a II. Free Style Method Feeder Horgász Világbajnokság, amely december 4-én, vasárnap ért véget. A tavaly szeptemberben megrendezett első, ráadásul hazai rendezésű szakági világbajnokságon, Maconkán a történelmi bajnoki címet megszerző magyar csapat – soraiban az akkori egyéni világbajnok és egyéni ezüstérmes versenyzőkkel – csomagjai mellett az esélyesség terhével érkezett meg a télből a nyárba. 

Ha sikerről és esélyességről beszélünk, akkor tudni kell, hogy a jellemzően a nagytestű halak fogására irányuló method feeder technika a legnépszerűbb horgász versenysport szakág, így a legutóbbi magyar országos bajnokság is több mint 400 nevezővel zajlott. Az elmúlt 7 évben annyira megerősödött a hazai mezőny, hogy a világbajnokságra utazó nemzeti válogatottba már bekerülni is remek eredmény és egyben rendkívül nagy megtiszteltetés.

Nemzeti válogatottunk szerencsére elbírta az esélyesség terhét, így mindkét versenynapon az élen tudott végezni és végül 18 ponttal megvédte a világbajnoki címét a 28 pontos német és 33 pontos cseh válogatott előtt.

Az egyéni versenyben szintén újra kiemelkedő sikerekről lehet beszámolni. Bakó Péter – a tavalyi világbajnokság egyéni aranyérmese – hibátlan horgászattal, a lehetséges legkisebb pontszámmal, két ponttal megszerezte az újabb egyéni világbajnoki címet is. A dobogón még egy magyar versenyző állhatott: Szabó Bence a tavalyi évhez hasonlóan szintén 3 pontot szerezve újból egyéni ezüstérmet szerzett.

A nemzeti válogatott tagjai: Polyák Csaba kapitány, Döme Gábor másodkapitány, Sipos Gábor csapatvezető; Bakó Péter, Bodzsár NorbertKiss PéterNovák János, Szabó Bence versenyzők; Balog Áron, Raffer Kristóf, Sisa József, Ujszászi Dániel, Takács Péter és Vincze Márk segítők.

A magyar horgászsport ezzel a remek eredménnyel zárta az idei, rendkívül eredményes és így emlékezetes versenyszezont. A méltó ünneplés a hazaérkezéskor kezdődik és jövőre az évértékelő, díjátadó nemzeti sportgálán záródik majd. Addig is ez az eredmény egy újabb nagy ajándék a magyar sport és a magyar horgászat közös karácsonyfája alatt!

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a „Magyar Csapat” szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a csapat felkészülésében közreműködő valamennyi sportvezető, sportszervező, szakági munkatárs és horgásztárs segítségét. Minden csapattagnak szívből gratulálunk ezen újabb történelmi eredményhez!

MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2022. december 5.

MOHOSZ – A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!

Forrás & fotó: Magyar Országos Horgász Szövetség

Megosztás
Kategória: Hírek