Pontyokat kínzott a borsodi orvhorgász

A kifogott halak tárolására szolgáló „tápos zsák” merevítő kávával nem rendelkezett, így annak oldala rátapadt a halak testére.


A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi tavaly július hó 31-én 14 óra körül a Geleji-víztározó partján engedély nélkül, jogosulatlanul folytatott horgászati tevékenységet abból a célból, hogy a kifogott halakat eltulajdonítsa. 

A férfi a szabálysértési határt meg nem haladó értékben, pontyokat fogott, melyeket élő állapotukban a vízbe helyezett és nejlonból készült úgynevezett „tápos zsákban” tárolt. 

A vadőr érte tetten 

A szolgálatban lévő vadőr tetten érte az orvhorgászt. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kifogott pontyok tárolására szolgáló „tápos zsák” merevítő kávával nem rendelkezett, így annak oldala rátapadt a halak testére, minek következtében a halak állandó vergődésre voltak késztetve. Ily módon fennállt a veszélye annak, hogy a nyálkájuk, pikkelyük ledörzsölődik. 

A férfi az általa kifogott pontyokkal kapcsolatban indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmazott, mely alkalmas volt arra, hogy azok maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

A kiemelt kép csupán illusztráció
Szerző: ÉM
Forrás: boon.hu

Megosztás
Kategória: Hírek