20 db keszeget gereblyéztek ki a rapsicok a Tisza-tavon, zsákmányuknak nem sokáig örülhettek

A Tisza-tavi halőrök tegnap éjszaka, a zord időjárási körülmények között, szolgálatteljesítés közben lettek figyelmesek egy gyanúsan közlekedő autóra Poroszlónál, a Kis-Tisza térségében.


A hőkamerás megfigyelés egyértelművé tette, hogy három személy a halak külső megakasztására készül. A felvételen látszik, hogy törekvésük sikerrel járt és több halat sikerült kifogni.

Az akció sikeressége érdekében a halőrök erősítést kértek a kollégáiktól, akik rövid időn belül, észrevétlenül a helyszínre érkeztek. A jogsértő csoport összepakolt, majd a zsákmánnyal és az eszközeikkel elindultak autójuk felé. Itt négy hivatásos halőr várta őket. Ellenőrzés alá vonták a társaságot, akik 20 db keszegfajú halat fogtak, melyeken egyértelműen friss külsérelmi nyomok látszottak.

A halőrök a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait értesítették, a jogsértőket pedig a rendőrség munkatársainak kiérkezéséig visszatartották. A rendőrök előállították a kunmadarasi elkövetőket, akik súlyos pénzbírságra és eltiltásra számíthatnak.

Forrás & fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Megosztás
Kategória: Hírek