Kecsege telepítés a Duna folyóba, Dunaszekcsőnél

A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége 2023. május 05-én „A kecsege állománynövelő telepítése és a fogások monitorozása a foghatóvá tétel érdekében” jogcímű, ÁPFE-IV/7/2022. pályázati kódszámon, a sikeres támogatási szerződés keretében, 80 kg jelölt kecsegét helyezett ki a Duna folyó, Dunaszekcsői kompkikötőjénél.
A betelepített kecsegék hátúszója mögött, az izomzatba rögzített haljelek egyik oldalán a MOHOSZ felirat, másik oldalán pedig az egyedi sorszám látható.
Amennyiben egy horgász ilyen, egyedi haljellel ellátott kecsegét fog, kérjük, hogy a haljel levétele nélkül jegyezze fel annak sorszámát (lehetőleg fotóval is alátámasztva), a fogott hal testhosszát, súlyát, a vízterület nevét és víztérkódját a fogás pontos helyének megjelölésével (GPS koordináták vagy a legközelebbi település neve) és természetesen az adatok rögzítését követően azonnal, kíméletesen helyezze vissza a vízbe. A rögzített adatokat és a fotót e-mailen a titkarsag@mohosz.hu címre vagy levélben a MOHOSZ postacímére (1511 Budapest, Pf. 7) kérjük eljuttatni a beküldő adatainak megadásával. A program végrehajtását segítő, a jelölt halak adatait beküldő horgászok között ösztönzésül évente értékes nyeremények, többek között dunai és tiszai éves (összevont, illetve adott szakaszra szóló) területi jegyek kerülnek kisorsolásra.
Jelen program a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg.

Forrás & fotók: Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége

Megosztás
Kategória: Hírek