A Mohosz horgászturisztikai szolgáltatóközpontokat hoz létre

A kormány kikéri a horgászok véleményét is a vízi turizmus fejlesztéséről.


Ősszel kerülhet a kormány elé a horgászturisztikai stratégia és program, az előkészítő munkacsoportban a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) mellett a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is részt vesz. Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a sajtótájékoztatón elmondta:  a kormány közéleti tevékenysége a társadalmi párbeszédre épül, ezért a vízi turizmus jövőjének alakításában számítanak a horgászok észrevételeire.

Fotó: Nagy Zoltán

A több mint 800 ezer tagot képviselő Mohosz részéről jogos igény, hogy bekapcsolódhassanak a fejlesztésekbe, véleményezhessék a beruházásokat. A konzultációk eredményei mindig hasznosulnak, a kormány figyelembe veszi az érintettek visszajelzéseit, így a horgászok észrevételeire is számít a stratégia kidolgozásakor.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot a horgászokkal

„Nem a semmiből kell dolgoznunk. Az 1200 tagszervezetünk folyamatosan küldi hozzánk az észrevételeiket, igényeiket. Ezekből a javaslatokból alakítjuk majd ki a stratégiát, amivel felfejleszthetjük a horgászturizmust”

– fogalmazott a Borsnak Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke. Nyitra Zsolt lapunknak arról beszélt, hogy a kormányzat folyamatosan kapcsolatban van a több mint 800 ezer tagot tömörítő horgászszövetséggel, és az sem újdonság, hogy kikérik a horgászok véleményét.

100 ezren mondták el a véleményüket

„2018-ban a Mohosszal elindítottunk egy online konzultációt Párbeszéd a magyar horgászat jövőjéről címmel. Rövid idő alatt több mint 100 ezren mondták el a véleményüket”

– tette hozzá a miniszterelnök főtanácsadója.

Fotó: Nagy Zoltán

Dérer István, a Mohosz főigazgatója konkrétumokat is elárult lapunknak azzal kapcsolatban, milyen horgászturisztikai fejlesztéseket terveznek.

Szolgáltatóközpontok jönnek létre

„Horgászturisztikai szolgáltatóközpontokat hozunk létre, jellemzően olyan helyekre, ahol kiemelt vizek vannak, amelyek népszerűek a horgászok és a versenyzők körében.”

„Ezek a létesítmények a hét minden napján a pecások rendelkezésére  állnak, emellett alkalmasak lesznek a szervezetek infrastrukturális támogatására is. Utóbbihoz tartozik, hogy több kukát helyezünk ki a vizekhez, ezzel is megakadályozva a szemetelést, mellyel szemben kőkeményen fellépünk” – nyilatkozta a Borsnak a főigazgató – írja a Bors.

Forrás: metropol.hu

Megosztás
Kategória: Hírek