Horogra akadt a csaló – rendőrségi videóval – a Baranya Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szigetvári Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki egy horgász nagykereskedőtől 36 millió forint értékben csalt ki horgászati eszközöket. 

A vád szerint a férfi egy hajléktalan személy adatainak felhasználásával alapított egyéni vállalkozás nevében 2021. évben felvette a kapcsolatot egy németországi székhelyű horgászati cikkek nagykereskedelmével foglalkozó cég hazai területi képviselőjével. A vádlott a képviselőnek azt állította, hogy egy pécsi székhelyű kiskereskedelmi partnerboltot, valamint webshopot kíván nyitni, melyhez horgászati cikkeket vásárolna a nagykereskedőtől.

A megbeszélés alapján a hajléktalan személy nevével üzleti partnerként regisztrált a sértett rendszerében, majd 2021. novemberében összesen több, mint 36 millió forint értékben rendelt különböző horgászati termékeket. A megrendelt termékeket a sértett cég 30 napos fizetési határidővel szállította le az elkövető lakóhelyére. A férfi a kiszállított termékeket átvette majd azok egy részét tovább értékesítette, a vételárat azonban a sértett részére nem fizette meg.

A vádlott több, mint 36 millió forint kárt okozott a sértettnek, melyből a lefoglalással 27 millió forint kár megtérült.

A férfi cselekménye a jelentős kárt okozó csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elkövető elfogásáról a videót a rendőrség készítette.

Kiemelt kép: YouTube screenshot
Forrás: Ügyészség

Megosztás
Kategória: Hírek