Videó: a csónakról rántotta a vízbe a férfit egy cápa

A floridai Everglades egy hatalmas, vizes élőhelyekből álló régió, amely elképesztő biodiverzitásáról ismert. A terület nem éppen veszélytelen, hiszen többek között kígyóknak és aligátoroknak is otthont ad, ezúttal azonban egy meglepő támadót, egy cápát vettek videóra a mocsárban – írja a CBS.

A felvételen az látható, ahogy egy férfi egy csónakról a vízhez hajol. A háttérben egy hang figyelmezteti, hogy ne tegye a kezét a vízbe, amire a férfi azt feleli, hogy két másodperc nem számít.

Nem sokkal később azonban felkiált, ahogy egy cápa megragadja, és berántja.

A videón kivehető, hogy a férfi keze vérezni kezdett, szerencsére azonban sikerült gyorsan visszakapaszkodnia.

Michael Russo, az egyik szemtanú szerint Nick nevű barátját az eset után a partra vitték, a parkőrök pedig segítettek kórházba szállítani. Mint Russo elmondta, nem volt csali vagy vér a vízben, és a cápát nem provokálták, a férfi szerint a lápvidék nem vicc. „Nem túlzás a figyelmeztetés, hogy ne nyúljunk a vízbe” – tette hozzá.

A csapat a Floridai-öbölben horgászott, amely a szárazföld és Florida Keys nevű korallsziget-csoport között fekszik. „Bár a cápaharapások rendkívül ritkák az Everglades Nemzeti Parkban, mindig azt javasoljuk a látogatóknak, hogy legyenek óvatosak a park vadon élő állatai körül” – mondta a CBS-nek az Everglades és a Dry Tortugas Nemzeti Park szóvivője.

Azt nem tudni, hogy milyen faj támadt Nickre, de valószínűleg egy citromcápa vagy bikacápa lehetett. Mindkét állat jelen van Florida torkolataiban és partközeli vizeiben.

Forrás: 24.hu

Megosztás
Kategória: Hírek