Flexelős stégbontás a Balatonon – megszólalt a vízügy

Amíg a folyókon az árhullámok, a Balatonnál a tavat használó emberek adnak feladatot a vízügy szakembereinek: Balatonmáriafürdőn az illegális stégeket bontják.

A Balatonnál jelenleg a természet nem ad feladatot, miután szokatlan mód – az időjárásnak köszönhetően – emelkedett a vízállás augusztusban. Annál inkább az illegális stégek, amik bontását a vízügy emberei végzik.

Siklós Gabriella tájékoztatása szerint a balatonmáriafürdői eset nem egyedi. Mint mondta, minden ilyen bontási munkát alapos utánajárás előzi meg, egyértelműen tisztázva a jogi körülményeket.

„Ha nem találjuk a tulajdonost, ha nem állami területről van szó, ha tudjuk, hogy nem bérlik, ott elkezdődik az illegális stégek elbontása”

– fogalmazott az OVF szóvivője.

A bontási munkálatok – a polgármesterekkel egyeztetve – addig folytatódnak, ameddig arra szükség van, de csak ott, ahol nem lehet a tulajdonosokat beazonosítani – ismételte meg a szóvivő.

Ahol a tulajdonos azonosítható, ott a vízügyi hatóságnak kell fellépnie, ami viszont nem az Országos Vízügyi Főigazgatósághoz tartozik.

Kiemelt kép: MTI/Varga György
Forrás: infostart.hu

Megosztás
Kategória: Hírek