Ököllel és késsel támadt a fiatalokra a nyugdíjas, mert rászóltak, hogy ne a vasútállomáson belezzen halat

A verőfényes időben a váci vasútállomáson sütkérező fiatalok egy padon élvezték a vénasszonyok nyarát, dumáltak, nevetgéltek, miközben járatukra várakoztak. A közelből áramló furcsa szagok irányába tekintve azzal szembesültek, egy idős éppen trancsíroz egy jobb napokat látott halat az utasoknak szánt ülőalkalmatosságon. Egyikük úgy gondolta, jelzi, hogy a hely nem feltétlenül a legalkalmasabb az ilyen belezős, darabolós tevékenységhez.
Szó szót követett, mire a halfeldolgozással egy időre felhagyó nyugdíjas felállt és az egyik fiatalemberen ökölcsapással vett elégtételt. A kezében lévő, néhány másodperccel azelőtt még az élettelen pikkelyes vagdosására használt késsel a megtántorodott fiatal felé indult. Még akkor is markolta a bökőt, amikor a riasztásra kiszáguldó őrmester megérkezett. Termete, no meg határozott felszólítása és fellépése egy pillanat alatt elválasztotta a kést gazdájától.
„Beszólt, megütöttem” – hangzott a rövid magyarázat a 67 éves férfitől, akit előállítottak, garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Forrás & fotók: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldala

Megosztás
Kategória: Hírek