Megkezdődtek a telepítések az RSD felső szakaszán

A csapadékosabbra forduló időjárás és az emelkedő dunai vízállás lehetővé tette a Ráckevei Duna-ág gravitációs vízbetáplálását, így megindulhattak a halszállító teherautók a csepeli versenypályával szembeni új telepítőhelyre, amely eddig kitűnően bevált. Október 30-án és 31-én közel 17.000 kg 2-3 kg átlagsúlyú pikkelyes ponttyal lett gazdagabb a felső szakasz halállománya. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség munkatársai a hét második felében további fuvarokkal tervezik folytatni a telepítést, és a ráckevei és makádi telepítőhelyekre is érkezik még halszállítmány.

A vízminőség javulásáról a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság is tájékoztatta a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetséget az alábbi levélben:

Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!

A kedvező dunai vízszintemelkedés következtében 2023. október 30-án 0:00 órakor a Duna és a Ráckevei (Soroksári) – Duna-ág vízszintje kiegyenlítődött, ezzel lehetővé vált a Duna-ág gravitációs vízpótlása, mely a hidrometeorológiai előrejelzések alapján az elkövetkező egy hétben fennáll.
Tekintettel a Duna-ág emelkedő üzemvízszintjére a tervezett haltelepítés ellen vízügyi szakmai szempontból nem emelünk kifogást.

Üdvözlettel:
Szilágyi Attila
igazgató

Forrás &fotó: Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség

Megosztás
Kategória: Hírek