Az ügyészség végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a nyakzó hálót használó orvhalászokkal szemben

A Marcali Járási Ügyészség orvhalászat vétsége miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik egy tiltott halászati eszköznek minősülő halászhálóval rabsickodtak Kéthely környékén.

A vádirat lényege szerint a két férfi 2023 júniusában egy Kéthely környéki vízi területhez mentek, ahol egy 7 méter hosszú, tiltott halászati eszköznek minősülő un. „nyakzó hálót” helyeztek a vízbe úgy, hogy azt egy-egy karóra kifeszítették, majd a közeli erdőbe húzódtak, és több alkalommal visszatértek a vízpartra ellenőrizni a hálót.

A vádlottak tevékenysége azonban gyanús lett a közelben tartózkodó halőröknek, ezért őket távcsővel és hőkamerával figyelni kezdték, majd amikor a két férfi a háló felé indult, intézkedés alá vonták őket, és értesítették a rendőröket.

A rendőrök jelenlétében végül a vádlottak a partra húzták a hálót, melyben ekkor két – 4,5 és 8,5 kg tömegű – ponty volt fennakadva, melyeket a halőrök visszaengedtek a vízbe.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában mindkét férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására, valamint az idősebb vádlott esetében a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtására tett indítványt.

A fényképet a halőrök készítették a tiltott halászati eszközzel kifogott halakról.

Szerző: Somogy Vármegyei Főügyészség
Forrás: marcaliportal.hu

Megosztás
Kategória: Hírek