Kibővűlt díjjal várják az első 35 kilós balatoni pontyot

A mögöttünk hagyott esztendőben kétszer is új rekord született a balatoni pontyhorgászatban. Április 16-án Kovács Krisztián a balatakarattyai Gumirádli strandon fogott 95 cm hosszú gyönyörűsége 34.05 kg súlyú volt. November elején a balatonszepezdi MOHOSZ horgásztanyán horgászó Vető Gellért csaliját kedvelte meg a már ismert, Bütykös nevű ponty, amely a 34,354 kg súlyával jelenleg tartja a dobogó első helyét. Egyébként Bütykös visszatérő örömforrása a balatoni horgászoknak, hiszen tavaly május 1-én, majd augusztus 24-én is horogra akadt, ez utóbbi esetben ugyancsak Balatonszepezden Valter István fogta ki az akkor 32,88 kg-os tükröst.

Ilyen előzmények után növekedett annak az esélye, hogy már az idei horgász szezonban kifogásra kerül az első 35 kg-ot elérő ponty. Vajon Bütykös is harcba száll ezért az álomrekordért?

Nem eltekintve attól se, hogy a Sirály Horgász Egyesület tagja, Kovács Krisztián révén egy ideig ‘sirályos’ volt a balatoni pontyrekord, a Sirály Horgász Egyesület várakozása változatlanul nagy. Ezt mutatja az is, hogy újabb két ‘Sirály horgász’ Györfiné Fiszter Szilvia és Sáfrán Sándor az általuk forgalmazott termék ajándékcsomagjával csatlakozott az első 35 kilós balatoni ponty kifogójának felajánlott díjhoz.

A képen balról jobbra: dr. Táncsics Aladár, Győrfiné Fiszter Szilvia, Sáfrán Sándor és Zákonyi Botond (Fotó: Borbás János)

Forrás: Sirály Horgász Egyesület

Megosztás
Kategória: Hírek