További parti horgászhelyek újultak meg a Tisza-tavon

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. karbantartó munkacsoportja jelenleg is azon dolgozik, hogy a nyári vízszint beállítására a parti horgászhelyek megfelelően fel legyenek készítve a vendégek érkezésére. Jelen tudósításban a szolnoki oldalt érintő munkálatokról számolnak be.

Hamarosan kezdetét veszi a parti horgászat szezonja, ezért a Derzsi- és a Szőlősi-kubikok parti állásait is rendbe kellett hozni. Előbbi helyszínen a korábban kialakított, karóval és terfillel megtámasztott partélt kellett megerősíteni. A rekonstrukciós munka kilenc parti horgászhelyet érintett, így ezek a helyek újra jó állapotban várják a horgászokat. A Szőlősi-kubik horgászhelyeinek jelentősebb kiépítése már régóta várat magára, azonban az időjárási feltételek nem voltak megfelelőek a munka elkezdéséhez. A kubik partján hét horgászhely szintjét emelték meg a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai, amit karókkal és terfillel támasztottak meg. A munka nagyobbik része elkészült, azonban még szükséges a helyek előtti meder enyhe kotrása is. Ehhez azonban a soron következő árhullám levonulása szükséges.

A horgászhely-rekonstrukciós munkák most is folynak, jelenleg a Sarudi-anyaggödrök partján dolgoznak a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai. Erről a későbbiekben tudósítanak.

Forrás & fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Megosztás
Kategória: Hírek