Előnevelt csukatelepítés zajlott a Vas Megyei Szövetség által kezelt vizeken

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének halőrei a Halászmester KFT. újperinti telephelyéről származó előnevelt csuka ivadékot helyeztek ki.

A KFT. ügyvezetője, Balassa Péter és segítői általi kíméletes befogást és a halőrök jelenlétében történő számolást követően a kis ragadozók oxigénnel fújt műanyag zsákokba kerültek, majd a halőrök által kíméletesen, szűrőkben elosztva az alábbi vízterületeken lettek kis mennyiségenként „szétrakva”.

  • Marcal folyó Boba és Mersevát közti szakasza:    3.000 db
  • Cinca-patak:                                                              1.000 db
  • Kodó-patak:                                                               1.000 db
  • Csörnöc-Herpenyő Vas vármegyei szakasza:       4.000 db
  • Pinkamindszenti C&R horgásztó:                           1.000 db

Gyakran vitatott az előnevelt csukák megmaradásának aránya, mely a telepített víz plankton és békéshal ivadék ellátottsága mellett az időjárástól és a telepítés szakszerűségétől és több környezeti tényezőtől függően változhat. A körülmények hatására vízterületenként és évenként is jelentős eltérések tapasztalhatók az előnevelt haltelepítéseket követően, ennek ellenére a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elkötelezett a természetes vízfolyások halállományának fenntartásában és fejlesztésében, így a szövetség pénzügyi és beszerzési lehetőségeitől függően, – összhangban a vízterületek halgazdálkodási tervével – próbálja azok minél változatosabb telepítését biztosítani.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az egyesületekkel közösen azon dolgozik, hogy minden horgász számára örömteli kikapcsolódást és csodálatos halfogási élményeket kínáljon a Vasi Vizeken!

Forrás & fotók: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

Megosztás
Kategória: Hírek