Közel hatvan tonna szeméttől tisztították meg a Duna partját Komárom-Esztergom Vármegyében

A Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége által szervezett akcióhoz több száz önkéntes csatlakozott, diákok, önkormányzatok, horgászok és kormányhivatali dolgozók.
A résztvevők a víz világnapja alkalmából immár harmadik alkalommal fogtak össze a Dunáért, Pilismarót-Basaharctól egészen Komáromig. A Duna menti települések 11 iskolájából 600 gyermek vett részt a szemétszedésben, Almásfüzitőn az iskolások mellett az óvodásokat is bevonták a szemétszedésbe.
A Magyar Kormánytisztviselői Kar területi elnökségének szervezésében összesen 90 kormányhivatali alkalmazott is kivette a részét a feladatokból, ők Esztergomban, Komáromban és a neszmélyi szakaszon tevékenykedtek – ismertette Osvald Zsolt, a KEMHESZ ügyvezető igazgatója.
Erős Gábor országgyűlési képviselő minden évben kesztyűt húz, idén az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium diákjaival együtt az esztergomi teherkomp környezetében szedték a szemetet.
Zoltai Dániel, a szövetség elnöke elmondta, az önkéntesek ellátását az esztergomi Vasas Horgász Egyesület és a Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadásztársaság mellett vállalkozások, külön kiemelve Esztergom Megyei Jogú Város valamint Komárom Város Önkormányzatának vezetését. Kesztyűkkel és zsákokkal járultak hozzá az akció sikeréhez, valamint szerény vendéglátást biztosítottak az önkénteseknek.
Czunyiné Dr. Bertalan Judit, Komárom térségének országgyűlési képviselője elmondta, Magyarország kormányának kiemelt stratégiai parterei a horgászok és a horgászszervezetek, akik védik és óvják a vízi és vízparti környezetet, illetve a rájuk bízott természetes vizekben horgászati céllal gazdálkodnak és biztosítják a halállomány bőségét.
A KEMHESZ kiemelt feladatként tekinti a környezet- és természetvédelmet a Duna helyzetét és védelmét, valamint a következő generáció nevelését. Ez a program egyesítette ezeket a célkitűzéseket és hatékonyan szolgálta azokat.

Az akcióról szóló videófelvétel az alábbiakban tekinthető meg:

Forrás & fotó: Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége

Megosztás
Kategória: Hírek