Javában folyik a hínárkaszálás a Tisza-tavon

Ahogyan a szokásoshoz képest korai meleg tavasz miatt a tiszavirágzás is hamarabb kezdődött, úgy a hínárnövények burjánzása is korábban jelentkezett. Korábban elegendő volt május utolsó harmadában elkezdeni a kaszálást, idén viszont a sulyom már a május 10-18. között megrendezett International Wild Carp Challange versenyzőit is komoly kihívás elé állította.

Ezért a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai sem várhattak tovább, nagy lendülettel fogtak a hínárnövényzet visszaszorításához. A munka a Tisza-tó mind a négy medencéjében egyszerre zajlik. Igyekeznek a parti horgászhelyek előtti mederrészeket megszabadítani a sulyomtól, aztán hozzáfognak a nagy, több négyzetkilométeres hínármezők felszabdalásához is.

A kaszálás lassú és időigényes folyamat, ráadásul a sulyom terjedése miatt évről-évre nagyobb területet kell kezelni. A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. kéri a horgászokat, hogy legyenek türelemmel, munkatársaik igyekeznek minden érintett vízterületet mihamarabb elérni.

Forrás & fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Megosztás
Kategória: Hírek