Felfüggesztett börtönt kér a hajdúszoboszlói ügyész két halászra

Háromszáz ezüstkárászt fogtak ki.


A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség orvhalászat vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen, akik 300 kisméretű ezüstkárászt fogtak ki engedély nélkül.

Az apa és fia közös megállapodást követően 2020. november 14-én a Keleti-főcsatorna Hajdúszoboszló közelében lévő szakaszához mentek, ahol egy Hajdú-Bihar megyei horgászszövetség rendelkezik jogosultsággal.

A fiatalabb vádlott merítőhálóval körülbelül 300 darab, 4-5 centiméter nagyságú, közel 8 kiló súlyú ezüstkárászt fogott ki, amelyeket az apja a magukkal vitt műanyag vödörbe tett. A vádlottakat a halászat közben a helyszínre érkező hajdúszoboszlói rendőrök intézkedés alá vonták, lefoglalták a kifogott halakat és azt kiadták a halgazdálkodás képviselője részére.

A vádlottak a fenti helyen és időpontban történő halászati tevékenységre sem érvényes állami halászjeggyel, sem halászterületi jeggyel nem rendelkeztek.

Az illetékes kormányhivatal a fiatalabb vádlottal szemben a későbbiekben 110 ezer forint halvédelmi bírságot szabott ki és meghatározott időre eltiltotta a különböző horgász- és halászjegy váltásától.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlottak ellen orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság mindkét vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, továbbá az elkövetés eszközéül használt merítőhálót kobozza el.

A kiemelt kép illusztráció
Forrás: civishir.hu

Megosztás
Kategória: Hírek